Een drogere huid in de winter

Bio Phytorelax | Hydro Avena, natuurlijke gezichtsverzorging voor de droge & gevoelige huid

Veel mensen hebben last van een drogere en trekkende huid in de winterperiode. We noemen dit daarom ook wel een 'winterhuid'. Het kan dan ook zijn dat jouw huid in deze tijd van het jaar net wat andere of extra verzorging nodig heeft dan de rest van het jaar.

Wat zijn de oorzaken van een droge huid in de winter?

Dat je huid in de winter wel wat extra verzorging kan gebruiken, komt met name door de plotse temperatuurverschillen. Buiten is het lekker fris, terwijl binnen het kacheltje heerlijk aan staat. Je huid kan wat moeite hebben met deze temperatuurschommelingen. Daar komt nog bij dat de lucht in huis in de winter vaak een stuk droger is, doordat er minder frisse lucht binnen komt en de verwarming aan staat. Ook dit heeft weer invloed op onze huid.

Wat kan ik doen tegen een droge huid in de winter?

Merk jij dat je huid wat droger en trekkend aanvoelt in de winterperiode? Dan is het extra belangrijk dat je je huid goed verzorgd. Dat doe je niet alleen door de juiste producten te gebruiken, maar ook door goed op je vochtinname te letten. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water (koffie en frisdranken tellen niet mee!) op een dag, om ervoor te zorgen dat jouw huid wat dat betreft in ieder geval niets tekort komt.

Heb ik in de winter andere verzorgingsproducten nodig?

Als je merkt dat je huid in de winter droger aan gaat voelen, dan kan het slim zijn om je verzorgingsproducten hier wat op aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld een wat vollere crème gaan gebruiken en soms is alleen het toevoegen van een vocht-inbrengend serum aan je verzorgingsroutine al voldoende. Anderen merken zo'n groot verschil in hun huid in het najaar, dat zij een volledig andere productlijn nodig hebben in de winterperiode dan in het voorjaar en de zomer. 

Welke producten zijn geschikt voor een droge huid in de winter?

De Hydro Avena lijn van Bio Phytorelax helpt jou met gemak de droge winterperiode door! Deze verzorgingslijn op basis van biologische wilde haver en hyaluronzuur is ideaal voor de droge en gevoelige huid. De wilde haver is namelijk hypoallergeen en daardoor geschikt voor de meest tere en gevoelige huidjes, terwijl de hyaluronzuur in staat is om 1000x zijn eigen gewicht aan vocht aan zich te binden. Zo werkt dit als een soort sponsje in huid en houdt het je gezichtshuid fris, gezond en gevoed, het hele jaar door! Op zoek naar die extra boost voor je droge winterhuidje? Probeer dan zeker eens dit concentraat serum met hyaluronzuur. Dankzij de hoge concentratie aan hyaluron en het licht moleculaire gewicht trekt deze nog dieper in je huid voor een extra sterke werking!

"Biologische haver en hyaluronzuur om de meest droge, vochtarme en gevoelige huid te helpen."

Bio Phytorelax | Hydro Avena