De garanties van Phytorelax

De cosmeticaproducten van Phytorelax zijn stuk voor stuk gemaakt met liefde voor mens, dier en milieu. Met de geboorte van dit bedrijf in het begin van de jaren '90, zijn daarmee ook de waardes en zekerheden van Phytorelax geboren. De laboranten van Phytorelax onderzoeken en produceren hun cosmetica vandaag de dag nog steeds met dezelfde zorg en liefde als 30 jaar geleden en de waardes en zekerheden worden nog altijd nageleefd en zelfs verder uitgedacht, verbeterd en uitgebreid.

100% Gemaakt in Italië

Elke fase van het productieproces van Phytorelax vindt plaats in dezelfde fabriek in Ozzano dell'Emilia in Bologna. Van het onderzoek en de beoordeling van het project tot aan de voorbereiding van halffabricaten en uiteindelijk het verpakken van het eindproduct. Hierdoor garandeert Phytorelax haar consumenten systematische controles en kwaliteit gedurende het gehele productieproces. Daarnaast bevordert het een stimulerende werkomgeving, waarin iedere werknemer zijn eigen dagelijkse bijdrage terug kan zien.


Bologna stad van PhytorelaxHet jaar 2020 was voor iedereen een moeilijk jaar door de corona-omstandigheden. Ondanks dat bleef Phytorelax trouw aan de Italiaanse productieketen. Er werd daarom een nieuwe bedrijfsstempel toegevoegd, genaamd "Naturalmente Italiani" (Natuurlijk Italiaans). Deze bedrijfsstempel staat voor het feit dat ze al hun grondstoffen, primaire verpakkingen, installaties en machines inkopen bij Italiaanse leveranciers. Om de kwaliteit te garanderen die Phytorelax onderscheidt, kiezen ze de beste Italiaanse medewerkers voor externe analyse- en testdiensten, die worden uitgevoerd door laboratoria en universiteiten.

 

Natuur & Wetenschap
in de perfecte verhouding

Phytorelax gelooft heilig in de effectiviteit van natuurlijke ingrediënten, maar ontkent daarbij de waarde van de wetenschap niet. Sterker nog, zij zijn ervan overtuigd dat het één, het ander kan versterken.  'Natuurlijk' betekent namelijk niet per se een betere kwaliteit en veiligheid. Daar gaat een hele wetenschap achter schuil. Daarom maken zij bij de ontwikkeling van hun producten gebruik van een ze hoog mogelijk percentage aan natuurlijke ingrediënten, maar combineren zij dit met geavanceerde technologieën en wetenschappelijke methoden. Het één kan simpelweg niet zonder het ander. Elke formule is een beredeneerd evenwicht tussen 'natuur, milieu en duurzaamheid' en 'effectiviteit en wetenschap'98% natuurlijke ingrediënten

Het onderzoeksteam van Phytorelax bestaat uit chemici, natuur- en kruidkundigen en microbiologen. Zij dragen samen, elk met hun eigen aanpak en expertise, bij aan het ontwikkelen van een specifieke formule. In de laatste jaren van het onderzoek heeft Phytorelax zich gericht op het ontwikkelen van groene formules en zijn ze erin geslaagd om formules te bereiken die meer dan 98% natuurlijke ingrediënten bevatten, met gladde texturen en delicate geuren. Ondanks deze bevredigende resultaten blijven ze natuurlijk werken aan verdere onderzoeken en verbeteringen en zijn ze voortdurend in ontwikkeling.

Elke formule is een beredeneerd evenwicht tussen 'natuur, milieu en duurzaamheid' en 'effectiviteit en wetenschap'.

 

Schoonheid, het hele jaar door

We hebben allemaal het recht om het hele jaar door voor onszelf te zorgen. Met die reden is de cosmetica van Phytorelax geproduceerd als het antwoord op een dagelijkse behoefte en niet als een incidentele behandeling van tijd tot tijd. Phytorelax belooft daarom geen wonderen en gelooft ook niet in luxe cosmetica waarmee wel beweerd wordt dat dat mogelijk is. Wél geloven zij in routineonderhoud en consequente aandacht en zorg. Hun doel is daarom om kwalitatief hoogwaardige cosmetica te produceren tegen een betaalbare prijs, zodat jij als klant het hele jaar door van een stralende huid kan genieten.

Transparante formule feiten

Phytorelax wil duidelijk, transparant en oprecht zijn tegenover haar consumenten. Op Europees niveau is tot op heden nog geen norm vastgesteld om de termen "natuurlijk" en "biologisch" op het gebied van cosmetica te mogen gebruiken. Daarom hebben ze een duidelijke en eenvoudige informatietool op hun product verpakkingen verwerkt onder de naam 'formule feiten'. Het is een soort identiteitskaart van het product en geeft consumenten op een snelle en overzichtelijke manier informatie over de belangrijkste gegevens van de samenstelling. Zo ben jij je als consument bewust van wat je op lichaam aanbrengt.Phytorelax Formule Feiten

 

100% Dierproefvrij

Phytorelax test haar producten niet op dieren en laat dit ook in geen enkel geval uitvoeren door een externe partij. Volgens de Europese wetgeving zijn dierproeven voor cosmetica-doeleinden sinds 2013 namelijk volledig verboden, maar helaas is het allemaal nog niet zo simpel als het op het eerste oog lijkt. 

  • Sinds september 2004 heeft de EU het testen van cosmetische producten binnen de EU verboden. Dat wil zeggen, dat er vanaf dat moment geen dierproeven meer uitgevoerd mochten worden met het eindproduct. Het testen van de individuele ingrediënten uit het product was echter nog wél toegestaan. Dit verbod wordt ook wel het testverbod genoemd.

  • Met ingang van 11 maart 2009 heeft de EU ook het testen van cosmetische ingrediënten binnen de EU verboden. Maar dan zijn we er helaas nog niet. Het laten uitvoeren van dierproeven door externe partijen buiten de EU was namelijk nog steeds toegestaan. Dit verbod staat bekend als het verkoopverbod.

  • Vanaf 11 maart 2013 kwam ook daar verandering in. Toen werd er het handelsverbod ingevoerd, wat inhoudt dat er binnen de EU niet langer cosmetica producten verkocht mogen worden die - waar ook ter wereld - zijn getest op dieren. Toch kan het zo zijn dat een ingrediënt dat in een nieuw cosmetica product gebruikt wordt, al een dierproef heeft ondergaan vóór de ingang van het handelsverbod in maart 2013. Dit is helaas niet geheel te voorkomen. 

Toch zitten echter nog steeds een aantal haken en ogen aan dit handelsverbod, waardoor bepaalde dierproeven nog steeds buiten deze regelgeving vallen. Zo zijn er bijvoorbeeld landen buiten de EU (zoals China) die het wel verplicht stellen om dierproeven op cosmetica uit te voeren, voor het in dat land verkocht mag worden. Omdat het in dat geval gaat om zowel testen als verkoop buiten de EU, geldt op dat moment de EU wetgeving niet meer. Wanneer een Europees cosmetica bedrijf handel voert met zo'n land, kunnen er dus alsnog dierproeven op die producten uitgevoerd worden door het betreffende land. Phytorelax verhandeld haar producten daarom niet met landen waar dierproeven voor cosmetica verplicht zijn. 

Daarnaast geldt de dierproefwet alleen voor ingrediënten die uitsluitend voor cosmetica-doeleinden worden gebruikt. Veel ingrediënten worden echter niet alleen in cosmetica gebruikt, maar ook in andere producten zoals schoonmaak- of geneesmiddelen. Op dit soort ingrediënten geldt dus géén dierproefwet, terwijl ze wél nog steeds in cosmetica producten verwerkt mogen worden. Phytorelax kiest er daarom bewust voor om dit soort ingrediënten niet in haar producten te verwerken en is daarmee 100% dierproefvrij.

Milieubewust

Phytorelax is tijdens het gehele productieproces erg bewust bezig met een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Ze werken actief aan afvalscheiding en proberen de productie van afval al bij de bron te verminderen. Ze maken daarnaast gebruik van energiezuinige apparatuur en structurele isolatie om het energieverbruik in de meng- en verpakkingsafdelingen te verminderen.Phytorelax Treedom bossen

Ook bij het gebruik van de verpakkingsmaterialen wordt er rekening gehouden met de impact op het milieu. Daarom wordt er absoluut geen PVC gebruikt, maar enkel 100% gerecycled en recyclebaar PET. Daarnaast wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van glas, omdat dit talloze keren opnieuw gerecycled kan worden. Secundaire verpakkingen worden alleen gebruikt wanneer dat strikt noodzakelijk is en voor het bedrukte materiaal wordt FSC® papier gebruikt, dat afkomstig is uit bossen die beheerd worden volgens ecologisch duurzame principes.

Wist je dat Phytorelax in samenwerking met stichting Treedom haar eigen bossen heeft gecreëerd? De bossen staan in Italië, Kameroen, Kenia en Tanzania en tellen bij elkaar inmiddels al 600 bomen.

 

Duurzame ontwikkeling

Als onderdeel van hun routekaart naar duurzaamheid streeft Phytorelax er naar om in te spelen op de groeiende vraag naar cosmetica die niet alleen veilig en efficiënt is, maar ook ecologisch duurzaam. Om deze reden hebben zij een nieuw, biologisch assortiment ontwikkeld volgens de hoogste normen van biologische cosmetica, de Bio Phytorelax lijn. Elk product uit deze lijn draagt het symbool van ICEA, één van de vijf belangrijkste Europese certificeringsinstanties voor natuurlijke en biologische cosmetische producten dat certificering toekent namens de 'Cosmos Standard' norm. Deze norm stelt een reeks strenge eisen die op Europees en internationaal niveau worden erkend. Daarnaast bepaalt deze norm aan welke voorwaarden cosmetische producten moeten voldoen om ze als 'biologisch' of 'natuurlijk' te definiëren. Cosmos Standard streeft naar de toepassing van duurzame ontwikkeling in het hele productieproces van cosmetica: van de classificatie van ingrediënten tot de distributie van het eindproduct.
Natuurlijke ingrediënten


Er zijn twee certificeringsniveaus: 'Cosmos Natural' voor natuurlijke cosmetische producten en 'Cosmos Organic' - een hoger niveau - voor biologische cosmetische producten. Bio Phytorelax heeft een Cosmos Organic certificering en draagt daarmee bij aan een duurzame ontwikkeling met respect voor mens, dier en milieu.


Selectie van innovatieve &
kwalitatieve ingrediënten

De laboranten van Phytorelax zorgen ervoor dat er enkel innovatieve en hoogwaardige grondstoffen worden geselecteerd. Vandaag de dag worden er in het laboratorium meer dan 500 grondstoffen bestudeerd en gebruikt; de meeste van hen zijn plantaardige grondstoffen zoals etherische oliën, fruitwaters, bloemwaters, plantenextracten, wortels, algen en mineralen. Bij voorkeur gebruiken ze grondstoffen van hernieuwbare bronnen. Minstens zo belangrijk als de oorsprong van de grondstof, vinden zij echter de veiligheid, prestaties en verdraagbaarheid op de huid. Daarom wordt er al vele jaren vertrouwd op externe samenwerkingen met klinieken en universiteiten om de dermatologische effecten van gebruikte materialen te onderzoeken.

Phytorelax kiest bij voorkeur voor Italiaanse ingrediënten en grondstoffen afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, maar ze zijn ook zeer gefascineerd door de studie van niet-inheemse planten met als doel om zo het meeste uit hun cosmetische producten te halen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden nagekeken voor ze worden getoont.