Phytorelax loves the planet

In 2019 is Phytorelax een samenwerking gestart met stichting Treedom om zo haar eigen bossen te creëren en op deze manier de planeet groener te maken. Inmiddels heeft Phytorelax dankzij deze samenwerking al eigen bossen bestaande uit 600 bomen, verdeeld over 4 verschillende landen; Italië, Kenya, Tanzania en Kameroen. Op deze manier dragen zij bij aan een steeds groenere en duurzamere wereld.

Er werd gekozen voor Treedom, omdat de stichting staat voor realiteit, ethiek en transparantie. Er ontstond dan ook meteen een sterke samenwerking tussen Phytorelax en het Treedom Team. Hun jonge, dynamische en professionele aanpak maakte het mogelijk om een mooi project te starten!

Hoe werkt Treedom precies?

Treedom is een internationaal webplatform waarmee je op afstand een boom kan planten en online kan volgen. Sinds de oprichting van deze stichting in Florence in 2010 zijn er meer dan een miljoen bomen geplant in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Italië. Alle bomen worden rechtstreeks geplant door lokale boeren en dragen bij aan milieu-, sociale en economische voordelen.Phytorelax Treedom bosElke Treedom boom heeft een eigen online pagina waarop deze te zien en te volgen is. Ook kan je op de algemene pagina van het Phytorelax-bos zien hoeveel bomen zij op dit moment al hebben, waar deze precies staan en hoeveel vermindering van CO² uitstoot hun bossen tot gevolg hebben.

Het Phytorelax-bos zorgt op dit moment in totaal al voor een vermindering van bijna 90.000 kilo aan CO²

Italië

In Italië, het prachtige thuisland van Phytorelax, werd in 2019 het eerste Phytorelax-bos geboren. Het bos staat in het betoverende landschap van de Alcantara riviervallei in Sicilië en hiermee helpen zij de biodiversiteit te verhogen en de hoeveelheid verlaten bodemgebied te verminderen dankzij de aanplant van granaatappelbomen.

Kameroen

In Kameroen, een land in Centraal-Afrika, stimuleert Phytorelax sinds 2019 de teelt van cacaobomen. Cacao is een zeer waardevol en actief ingrediënt met rijke cosmetische voordelen en buitengewone rustgevende en huid beschermende eigenschappen.

Phytorelax Treedom bos in Kameroen

Op 30 april 2021 zijn er nog zo'n 200 nieuwe cacaobomen in het Kameroense Phytorelax-bos geplant

Kenia

In Kenia ondersteunt Phytorelax dankzij haar bossen sinds 2020 de boeren in zowel het beheer en de zorg van hun bomen als het bevorderen van het behoud van het milieu.

Phytorelax bevordert boslandbouw projecten in Kenia door het planten van voedsel producerende boomsoorten, zoals de Anacardo. De vruchten van deze bomen zijn uiteraard eigendom van de boeren die de zorg dragen voor deze bomen.

Met het oog op de bescherming van de biodiversiteit, plantten zij daarnaast de Grevillea, die de aanwezigheid van bestuivende bijen bevordert en een uitstekende windbescherming biedt, en de Witte Mangrove die met zijn wortels echte leefgebieden creëert voor veel diersoorten.

Tanzania

In het Kilimanjaro National Park van Tanzania, ondersteunt Phytorelax het project in de wijk Rombo. Het doel hiervan is de exploitatie van watervoorraden te verminderen en de kwaliteit van het milieu te verbeteren door productieve activiteiten aan te bieden, zoals fruitproductie en bijenteelt, maar uitgevoerd met een laag gebruik van water en bodem. Het planten van sinaasappelbomen heeft tot doel de biodiversiteit en de uitzonderlijke naturalistische waarde te vergroten en te behouden.
Wist je dat je zelf ook een Treedom-boom kan planten en zelfs aan iemand cadeau kan doen? 

Phytorelax en het milieu

Naast het sponsoren van het aanplanten van nieuwe bomen, doet Phytorelax nog veel meer voor het milieu! Zo werken ze volgens hun zogenoemde 'Waardes & Zekerheden', waarmee zij jou de garantie bieden dat er over het gehele productieproces is nagedacht, zodat dit zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurt. Wil je hier meer over weten? In deze blog vind je alle garanties van Phytorelax.

Plant je eigen Treedom boom!

Lijkt het jou nou tof om zelf ook je eigen boom te planten en op te zien groeien? Of wil je juist iemand anders een eigen Treedom boom cadeau doen? Bekijk dan zeker even de website van Treedom. Je koopt al een eigen boom vanaf €14,90 en helpt zo mee aan de vergroening van de planeet!

TREEDOM. LET'S GREEN THE PLANET!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden nagekeken voor ze worden getoont.